Skiër Jansrud blijft super-G domineren

heywoodu

Skiër Kjetil Jansrud blijft simpelweg onklopbaar op de super-G dit seizoen. De Noorse snelheidsspecialist won de wedstrijd in Santa Caterina, waar de eerder dit seizoen afgelaste wedstrijd van Lake Louise ingehaald werd. Voor de olympisch kampioen was het al de derde zege in drie wedstrijden op de discipline tussen de reuzenslalom en afdaling.

Jansrud mocht als zevende naar beneden op de spectaculaire piste van Santa Caterina. Hij dook na een prachtige run 0,65 seconden onder de op dat moment snelste tijd van Dominik Paris, die voor eigen publiek wel een podiumplek kon pakken. Hannes Reichelt was namelijk de enige die zich nog tussen Jansrud en Paris wist te klasseren: de Oostenrijker gaf 0,60 seconden toe op Jansrud. Aleksander Aamodt Kilde was buiten de drie op het podium de enige die nog binnen een seconde van Jansrud bleef: de Noor eindigde op 0,99 tellen van zijn landgenoot.

Woensdag denderen de heren in Santa Caterina naar beneden op de afdaling, die vanaf 11.45 uur live te zien is op Eurosport.