WK Darts: Klaasen veel te sterk voor landgenoot De Graaf

Boris (borisz)

Jelle Klaasen staat in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. De halvefinalist van vorig jaar was met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Jeffrey de Graaf. 

Klaasen opende de partij met een twaalfdarter en een 121-finish. Hij kwam vervolgens op 2-0 door 86 uit te gooien. Het was vervolgens de beurt aan De Graaf om in twaalf pijlen, en met een 127-finish, een leg te pakken. Het werd 2-2, waarna Klaasen toch zijn set wist te houden door 66 uit te gooien. 

Één foutje van Klaasen was voldoende voor De Graaf om met 3-0 op gelijke hoogte te komen. De Graaf, die zijn debuut maakte op het PDC WK, kon voorkomen in de wedstrijd, maar wist vier kansen daarop niet te benutten. Klaasen kon toch zijn leg houden om vervolgens met een 100-finish te breaken. De darter uit Schagen brak met een 77-finish direct weer terug en kwam op 2-2. De set leek op een kopie van set één en ook met dezelfde uitkomst. Klaasen kon toch zijn eigen begonnen set houden en kwam op 2-1. 

Klaasen wist in set vier direct een break te plaatsen en daarmee was de partij gedaan. De Graaf won nog een leg, maar kon Klaasen niet meer niet meer van de overwinning afhouden. De als tiende geplaaste Klaasen treft in de tweede ronde Brendan Dolan.  

Statistieken bij Klaasen - De Graaf. (Bron: PDC)
Statistieken bij Klaasen - De Graaf. (Bron: PDC)