Terugslag Locadia, Siem de Jong opnieuw 'out'

Redactie

Jürgen Locadia leek bijna hersteld van een slepende liesblessure, maar heeft tijdens zijn revalidatie een kwetsuur aan de knie opgelopen, zo meldt PSV.

De aanvaller ondergaat de komende dagen aanvullende onderzoeken, waarbij duidelijk zal worden of er schade aan het gewricht is ontstaan. De 23-jarige Locadia kwam dit seizoen pas in vijf officiele duels in actie voor PSV. Door de langere absentie van Locadia is PSV wellicht sneller geneigd in januari de transfermarkt op te gaan en een aanvaller aan de selectie toe te voegen.

Siem de Jong en Hector Moreno kwamen zondag niet ongeschonden uit de strijd tegen Ajax (1-1). Eerstgenoemde heeft een scheurtje in de lies opgelopen. De middenvelder, die tegen de Amsterdammers de gelijkmaker scoorde, is vier tot zes weken uitgeschakeld.

Moreno viel na rust uit met een hamstringblessure, maar de verdediger verwacht de training na de feestdagen weer te kunnen hervatten. Net als Moreno viel ook Jetro Willems tijdens de topper uit. Willems had opnieuw last van duizelingen en sluit het huidige kalenderjaar daardoor af met een aangepast trainingsschema.