Skiër Sarrazin stunt met zege op parallelreuzenslalom

heywoodu

Alpineskiër Cyprien Sarrazin heeft maandagavond in Alta Badia voor een daverende sensatie gezorgd. De 22-jarige Fransman deed op de parallelreuzenslalom mee aan in totaal zijn zevende World Cup-wedstrijd. Nooit kwam hij verder dan een 24e plek, maar op de Italiaanse sneeuw pakte hij plotseling de winst.

Aan de parallelreuzenslalom deden 32 skiërs mee, die elkaar in een knock-outsysteem bestreden. De eerste ronde werd over twee runs geskied - waarbij de tijden bij elkaar opgeteld werden - terwijl het vanaf de achtste finales uit één run bestond. Die eerste ronde zorgde gelijk al voor een forse verrassing: Marcel Hirscher moest het afleggen tegen de Fransman Steve Missilier. Dat Felix Neureuther door Gino Caviezel uitgeschakeld werd zagen ook maar weinig mensen aankomen. 

Vier man bleven uiteindelijk over voor de halve finales. De Noor Kjetil Jansrud kwam ver, maar moest het afleggen tegen Carlo Janka uit Zwitserland. Sarrazin zorgde in de andere halve eindstrijd voor weer een verrassing door de sterke Noor Leif Kristian Haugen uit te schakelen. In de finale maakte de jonge Fransman het helemaal af: Janka kwam nog sterk terug, maar tegen Sarrazin was geen kruid gewassen. Jansrud completeerde het podium door Haugen te verslaan. 

De grote finale in Alta Badia, Sarrazin - Janka (Bron: YouTube)