Real Madrid wint WK clubs met pijn en moeite

Redactie

Real Madrid heeft in een slopend duel met grote moeite afgerekend met Kashima Antlers. Na verlenging werd het 4-2 voor de Koninklijke.

Real Madrid wist dat het in de finale van het WK voor clubs een gemotiveerd Kashima Antlers zou treffen. De ploeg uit gastland Japan baarde in de halve finale opzien door met 0-3 te winnen van Atlético Nacional en dus zou gemakzucht misplaatst zijn. Toch was dit het geval en zo bleken de Japanners nog een hele kluif voor de Champions League-winnaar van afgelopen jaar.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Real het spel diende te maken. De Japanners zakten massaal in en loerden op de counter. Na negen minuten leek dit strijdplan echter alweer de prullenbak in te kunnen, toen Karim Benzema een afgeketst schot van Luka Modrić promoveerde tot goal: 1-0.

Hierna brak er een fase aan waarin Real weinig creëerde. Sterker nog, de ploeg gaf zo nu en dan wat ruimte weg, waar Kashima Antlers niet goed genoeg van profiteerde. Doordat de ploeg uit Japan in defensief opzicht goed staande bleef, groeide het vertrouwen. De gemakzucht van Real werd in de 44e minuut definitief afgestraft toen Gaku Shibasaki het matige verdedigen van de Real-defensie afstrafte en zo voor de gelijkmaker zorgde.

In de tweede helft leek er een sensatie in de maak toen Kashima Antlers op voorsprong kwam. Shibasaki kreeg het in de 44e minuut op zijn heupen en rondde een goede dribbel af met een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied: 2-1. Hierna brak er een fase aan waarin Real aanzette. In de 59e minuut kreeg de ploeg dan ook wat het wilde toen Cristiano Ronaldo een strafschop overtuigend binnen schoot.

In de slotfase zette Real behoorlijk aan, maar uiteindelijk mocht het de hand dicht knijpen dat het 2-2 bleef. Kashima was met Fabricio en Nagasaki gevaarlijk, terwijl aan Real-zijde Benzema en Ronaldo dichtbij een treffer waren. De tijd verstreek en ditmaal slaagde Real er niet in de wedstrijd in extremis te beslissen, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Kashima Antlers hield dapper stand, maar in de achtste minuut van de verlenging was het dan toch weer Ronaldo die toesloeg. Een goede steekpass van Benzema werd door de Portugees gepast afgerond, waarna de wedstrijd beslist was. Ook in de verlenging was het bij tijd en wijle nog beven voor Real Madrid. Zo kopte de ingevallen Suzuki op de lat en was Fabricio met een schot nog dicht bij de 3-3. Uiteindelijk hield Real stand en mocht de ploeg, na nog een goal van Ronaldo, de vijfde wereldbeker in ontvangst nemen.