Russisch rodelgoud in de VS, Duitsers falen in laatste World Cup 2016

heywoodu

Het World Cup-weekeinde in Park City zit er voor de rodelaars weer op. De Duitsers vielen over het algemeen tegen: bij de mannen, vrouwen en dubbels werden in totaal slechts twee medailles gewonnen.

Het enige Duitse succes kwam in de dubbels, met dank aan Tobias Wendl en Tobias Arlt. De olympisch kampioenen kenden nog geen geweldig seizoen, maar in de Amerikaanse kou kwam de eerste zege er dan eindelijk. Ze versloegen de Letse broers Andris en Juris Sics met 0,074 seconden. Het tweede Duitse duo, World Cup-leiders Toni Eggert en Sascha Benecken, moest na vier zeges op rij genoegen nemen met plek drie.

Bij de mannen was olympisch kampioen Felix Loch op de vijfde plek de beste Duitser. Eén man stak er duidelijk bovenuit: de Russische wereldkampioen junioren Roman Repilov kende twee snaarstrakke runs en sloeg een gat van maar liefst 0,196 seconden - een wereld van verschil in het rodelen. Wolfgang Kindl mag met de tweede plek op zak naar Oostenrijk, Dominik Fischnaller uit Italië pakte plek drie.

De Amerikaanse dames lieten het thuispubliek op de banken staan met een 1-2'tje. Erin Hamlin was in beide runs de beste en zegevierde, terwijl op de voor hen zo bekende baan alleen Emily Sweeney een beetje in de buurt kon blijven. Alex Gough uit Canada nam plek drie in beslag, waardoor Duitsland met Natalie Geisenberger op de vierde plek naast het podium greep. 

Op 5 en 6 januari gaat de World Cup verder met de wedstrijden in Königssee, waar de Duitsers het ongetwijfeld een stuk beter gaan doen.