Chelsea boekt elfde competitiezege op rij

Redactie

Chelsea heeft zaterdag voor de elfde keer op rij een overwinning geboekt in de Premier League. Op bezoek bij Crystal Palace won het met 0-1. Na een moeizame start onder Antonio Conte heeft Chelsea inmiddels alweer zijn elfde competitiezege op rij geboekt. De Londenaren waren door een doelpunt van Diego Costa te sterk voor Crystal Palace, dat goed weerstand bood.

De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen en toonde zich, ondanks het verschil op de ranglijst, een waardige tegenstander. De ploeg van Alan Pardew moest het balbezit aan Chelsea laten, maar slaagde erin om weinig kansen weg te geven.

Crystal Palace zakte ver in en maakte het voor Chelsea lastig om grote mogelijkheden te creëren. Toch was het de ploeg uit Londen dat op voorsprong kwam. Na een voorzet van Cesar Azpilicueta was het Diego Costa die tussen twee verdedigers in fraai raak kopte.

Zo vertrokken de bezoekers met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer. Eenmaal terug op het veld liet Crystal Palace zien nog te willen vechten voor punten. De thuisploeg werd gevaarlijker en kwam steeds vaker in de buurt van het doel van Chelsea.

De ploeg van Antonio Conte kwam echter nooit in moeilijkheden en nam na een sterk kwartier van Cyrstal Palace het heft weer in handen. Via Diego Costa en Cesc Fabregas kreeg de ploeg nog de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar het bleef bij 0-1.

Door de overwinning verstevigt Chelsea zijn koppositie. Achtervolgers Manchester City en Arsenal komen morgen in actie. Liverpool neemt het maandag op tegen Everton.