Stompé: "Als Van Gerwen faalt, is dat omdat hij te graag wil"

Maarten (rubbereend)

Als Van Gerwen het aankomend WK darts faalt dan zal de oorzaak daarvan bij hemzelf liggen zo voorspelt Co Stompé op de site van AD Sportwereld. De valkuil voor de nummer één van de wereld is dat hij te graag wil zo vermoed Stompé.

De krant vroeg Stompé vooruit te blikken naar het WK darts, dat op punt van beginnen staat. Hij kreeg daarbij de stelling 'Michael van Gerwen bezwijkt wederom onder de grote druk van het favoriet zijn' van de redactie. "Mocht hij verliezen dan is het zeker niet omdat hij te veel druk voelt. Hij weet zelf ook dat hij favoriet is, dat zegt hij ook. Daar kan hij goed mee omgaan, dat heeft hij dit jaar meer dan bewezen. Mocht hij geen wereldkampioen worden, dan zal het eerder zijn omdat Van Gerwen te graag deze titel wil. Dat kan hem opbreken", aldus de analist van RTL Darts als reactie op de stelling.

Voor de overige Nederlandse deelnemers ziet hij enkele goede mogelijkheden: "Voor Vincent van der Voort zal het moeilijk worden omdat hij kampt met een rugblessure. En ook Benito van de Pas krijgt het lastiger. Maar ik zie Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld best wel weer ver komen. Jelle heeft de vorm nu en Van Barneveld speelt vaak prima op toernooien als deze."

Tenslotte doet Stompé nog een voorspelling over de uitkomst van het WK: "Phil Taylor en Adrian Lewis halen de halve finale niet. Ik zie Gary Anderson, Michael van Gerwen en Peter Wright wel de laatste vier bereiken. Daar zal nog wel een verrassing bijkomen. Anderson en Van Gerwen gaan de finale spelen en Van Gerwen zal die gaan winnen."

Stompé: "Als Van Gerwen faalt, is dat omdat hij te graag wil" (Pro Shots / Action Images)
Stompé: "Als Van Gerwen faalt, is dat omdat hij te graag wil" (Pro Shots / Action Images)