Zweedse skicrossters laten elkaar nu wél staan

heywoodu

De Zweedse skicrossters Anna Holmlund en Sandra Näslund zorgden vrijdag voor de nodige opschudding bij de opening van het World Cup-seizoen. In Val Thorens waren ze op weg naar een 1-2'tje, tot ze elkaar omver kegelden.

Zaterdag ging het een stuk beter voor het duo. De ervaren Holmlund, de dominante vrouw in de laatste seizoenen, stond net als het jonge toptalent Näslund wederom in de finale. Näslund viel haar landgenote wederom aan, maar dit keer ging het er wat gemoedelijker aan toe en lieten de twee elkaar staan. Holmlund kon zo toch nog een zege bijschrijven dit weekeinde, terwijl Näslund de tweede plek pakte. De jonge Duitse Daniela Maier pakte de derde plek, voor de Canadese Kelsey Serwa.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de overwinning naar de ervaren Zwitser Alex Fiva, die daarmee voor het eerst in bijna drie jaar weer eens zegevierde. Hij sloeg de aanvallen van de Canadees Brady Leman van zich af, terwijl ook de Zweed Viktor Andersson het tevergeefs probeerde. Leman eindigde als tweede, voor Andersson en Christoph Wahrstötter uit Oostenrijk.  

De mannenfinale (Bron: YouTube)