Oproep Wilders levert sollicitaties op

anoniem_13042019115511

Een oproep van Geert Wilders om de PVV in zo veel mogelijk gemeenteraden te krijgen, heeft zaterdag al aardig wat reacties opgeleverd. "Uit het hele land al meer dan 100 sollicitaties binnen een paar uur!", twitterde Wilders.

De PVV wil een belangrijke rol krijgen in de gemeenten en zoekt hiervoor met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kandidaat-raadsleden. De oproep van de PVV-voorman aan zijn aanhangers om zich te melden als kandidaat-raadslid is een koerswijziging. "We bestaan tien jaar, we moeten een nieuwe stap zetten. Ik krijg vaak de vraag: waar is de PVV in mijn gemeente? Vooral rond die discussies over asielzoekerscentra", zegt Wilders in het AD.

Hij mikt daarbij op de kiezer die zich nu vaak tot lokale partijen wendt. "De burgers zijn de huidige partijen zat. Lokale partijen delen ónze standpunten. We zitten nu alleen in Almere en Den Haag. Ik wil in de haarvaten van de Nederlandse samenleving gaan zitten, in de gemeenten."

Wel blijft de politicus bij zijn standpunt dat de PVV geen ledenpartij wordt: "Dat interesseert de mensen helemaal niet. Het is zo'n Haagse discussie."

Oproep Wilders levert sollicitaties op
Oproep Wilders levert sollicitaties op (Foto: ANP)