Le Tissier: "Virgil van Dijk 60 miljoen waard"

Peterselieman

Virgil van Dijk wordt momenteel gezien als de beste verdediger van de Premier League. De Nederlander debuteerde in 2011 in de Eredivisie voor FC Groningen en vertrok twee jaar later naar Celtic. Daar ontwikkelde hij zich zodanig dat Ronald Koeman hem vorig jaar voor ruim vijftien miljoen naar Southampton haalde. De vraag is hoe lang hij daar nog blijft, want inmiddels wordt hij begeerd door diverse clubs, waaronder Liverpool en Everton waar Koeman tegenwoordig de manager is.

De 25-jarige Van Dijk heeft bij Southampton nog een contract tot medio 2022, maar clubicoon Matt Le Tissier liet aan de Daily Record weten dat hij niet verwacht dat de verdediger dat uit gaat dienen. "Het zou geweldig zijn als hij hier nog een paar jaar speelt. Maar ik vraag me af of we hem zo lang kunnen houden. Ik hoop dat hij in ieder geval tot het einde van het seizoen blijft, zodat niet alles verstoord wordt. Hopelijk raken we hem niet al in januari kwijt."

"Naar aanleiding van wat ik dit seizoen van hem heb gezien, verwacht ik dat Van Dijk  tussen de 50 en de 60 miljoen euro op zal brengen. Het zou me heel erg verbazen als hij voor minder zou mogen vertrekken, omdat hij nog een langlopend contract heeft. Celtic zal ook wel een deel van de opbrengst krijgen en dat is terecht, dat hebben ze slim gedaan."

Met zo'n bedrag zou Van Dijk bij de duurste verdedigers ter wereld horen. Momenteel is het record in handen van John Stone die afgelopen zomer voor 55,5 miljoen euro Everton inruilde voor Manchester City. Goede tweede is David Luiz die voor 49,5 miljoen euro Het Kanaal overstak van Chelsea naar Paris Saint-Germain.

Mocht de Nederlander inderdaad ruim vijftig miljoen opleveren dan kan Celtic zich in de handen wrijven, want de Schotten hebben naar verluidt een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Virgil van Dijk 60 miljoen euro waard (Pro Shots/Action images)
Virgil van Dijk 60 miljoen euro waard (Pro Shots/Action images)