Skiester Worley na jaren terug op zegeschavot

heywoodu

Alpineskiester Tessa Worley heeft zich na jaren definitief weer gemeld in de wereldtop. De Franse wereldkampioene op de reuzenslalom van 2013 raakte bijna drie jaar geleden zwaar geblesseerd, vlak nadat ze in St Moritz haar laatste World Cup-zege boekte. Ze moest daardoor de Olympische Spelen van Sochi aan zich voorbij laten gaan.

Worley herstelde wel, maar kwam in de afgelopen seizoenen niet verder dan de subtop. Tot zaterdag, want in het Amerikaanse Killington was ze eindelijk weer in echte topvorm. Na de eerste run stond ze slechts 0,09 seconden achter op Nina Løseth, de Noorse die aan de leiding ging. De Italiaanse Federica Brignone stond met 0,64 seconden acherstand al ruim verder weg, net als de verrassend sterke Oostenrijkse Stephanie Brunner (+0,90). Lara Gut, winnares van de eerste reuzenslalom van het seizoen, haalde de finish niet.

In de tweede run maakte vooral Sofia Goggia zeer veel indruk. De Italiaanse schoof dankzij een furieuze run op van de veertiende naar de derde stek, haar eerste World Cup-podium ooit - vlak voor haar jonge landgenote Marta Bassino. Worley liet vervolgens een ijzersterke tweede run zien en daar was Løseth niet tegen opgewassen. De Noorse gaf bijna een seconde toe, maar eindigde nog wel op de tweede plek.