Perisic redt debuut Pioli in extremis Milanese derby

Redactie

AC Milan en Internazionale hebben elkaar zondagavond in San Siro in evenwicht gehouden. Milan leek de derby te winnen, totdat Inter in blessuretijd nog langszij wist te komen. Het werd 2-2.  Bij Internazionale zat Stefano Pioli voor het eerst op de bank. De 51-jarige trainer nam na het ontslag van Frank de Boer het stokje over van interim-trainer Stefano Vecchi.

In de eerste helft was Internazionale het meest dominant en het werd via onder meer Ivan Perisic een aantal keren gevaarlijk. De bezoekers scoorden echter niet, maar AC Milan deed dat vlak voor de pauze wel. Giacomo Bonaventura bediende Suso, die de Rossoneri aan de leiding bracht.

Na rust had Inter echter weinig tijd nodig om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten. Antonio Candreva kreeg genoeg ruimte om van afstand eens lekker uit te halen. De bal verdween buiten bereik van doelman Donnarumma in de hoek: 1-1.

Amper vijf minuten later nam Milan alweer een voorsprong. Suso maakte zijn tweede van de avond, dit keer op aangeven van Carlos Bacca. Daarmee dacht de gastheer de drie punten in eigen huis te houden, maar Perisic zorgde met een kopbal uit een hoekschop in blessuretijd nog voor de 2-2 eindstand.