World Cup skiën Lake Louise afgelast

heywoodu

De World Cup-wedstrijden alpineskiën voor mannen in het Canadese Lake Louise zijn afgelast. Op 26 en 27 november zouden de snelheidsspecialisten voor het eerst dit seizoen in actie komen tijdens de afdaling en super-G, maar dat gaat niet door.

Woensdag werden de sneeuw en de lokale omstandigheden gecontroleerd door wereldskifederatie FIS en daar kwam al snel slecht nieuws uit: een gebrek aan sneeuw, te hoge temperaturen en slechte weersvoorspellingen voor de komende dagen - namelijk te warm weer - hebben de organisatie ertoe gedwongen de wedstrijden af te gelasten.

Naast de skiërs zullen ook de liefhebbers van prachtige plaatjes ongetwijfeld balen van het nieuws. Lake Louise staat bekend als een van de mooiste gebieden waar wereldwijd topsport bedreven wordt. Vaak is het er juist erg koud: twee seizoenen geleden gingen de dames bij een gevoelstemperatuur van zo'n veertig graden onder nul naar beneden. 

Een week na de mannen staan de wedstrijden van de vrouwen gepland. Of dat nog wel door kan gaan is niet bekend, vermoedelijk wordt daar later deze week een beslissing over genomen.

 

Lara Gut vliegt over de piste van Lake Louise in een beter jaar (Foto: Getty)