Liverpool heeft geen kind aan Watford, Man. United wint weer eens

Redactie

Liverpool heeft zondagmiddag de macht gegrepen in de Premier League. Op eigen veld hakte het Watford in de pan: 6-1. Ondanks dat het een tijd wachten was op de eerste treffer van de middag, ging het snel toen die er eenmaal in lag. Na 27 minuten spelen bracht Sadio Mané de thuisploeg aan de leiding. Drie minuten later was het weer raak. Met een hard schot zorgde Philippe Coutinho voor de 2-0.

Liverpool, waar Georginio Wijnaldum op de bank begon, denderde door en twee minuten voor rust was de wedstrijd al beslist. Emre Can kopte de 3-0 binnen. Het was de tweede treffer van het seizoen voor de Duitse middenvelder, die in de vorige wedstrijd tegen Crystal Palace ook al trefzeker was.

Na rust ging Liverpool rustig verder met scoren. Robert Firmino tekende voor de 4-0 en Mané zette, met zijn tweede treffer van de middag, de stand van 5-0 op het scorebord op Anfield Road.

De laatste twee treffers waren van Nederlandse makelaardij. Op aangeven van Nordin Amrabat redde Daryl Janmaat de eer voor Watford door de 5-1 te maken. Wijnaldum, die na een uur Mané had vervangen, zorgde in de negentigste minuut voor de 6-1 eindstand.

Liverpool is na elf wedstrijden koploper in de Premier League. De ploeg heeft één punt meer dan nummer twee Chelsea en twee punten meer dan Manchester City en Arsenal, die derde en vierde staan.


Manchester United heeft voor het eerst sinds 24 september weer eens drie punten gepakt in de Premier League. Het team van José Mourinho versloeg Swansea City in Wales. Het werd 1-3. 

United nam in de eerste helft al afstand, want Paul Pogba opende de score na een kwartiertje met een halve volley in de bovenhoek. Het was het eerste competitiedoelpunt voor The Mancunians in 304 minuten. Vijf minuten later was het al 0-2 toen Wayne Rooney vanaf links naar binnen kapte en de scorende Zlatan Ibrahimovic bediende.

Na ruim een halfuur werden de problemen voor Swansea City, nog altijd voorlaatste in de Premier League, groter toen Ibrahimovic zijn tweede doelpunt maakte. Na een prima combinatie met Rooney rondde de Zweed met links keurig af. In het tweede bedrijf deed een oude bekende echter iets terug namens de thuisploeg.

Uit een vrije trap van Gylfi Sigurdsson was het namelijk Mike van der Hoorn die met het hoofd de achterstand wat draaglijker maakte. Verder dan 1-3 kwamen The Swans echter niet en Juan Mata was nog in de buurt van een vierde treffer voor United, dat Everton passeert op de ranglijst.