Verstappen over GP van Brazilië: "Ik houd van het circuit"

Maarten (rubbereend)

Het duurt nog ruim een week voor het tijd is voor de Grand Prix van Brazilië, maar op zijn eigen site laat Max Verstappen alvast weten er veel zin in te hebben. Naast het circuit heeft de jonge Nederlander ook zin in een bezoekje aan de stad Sao Paolo.

Over het circuit is Verstappen erg enthousiast. "Ik houd wel van het circuit in Brazilië, de baan heeft een speciale layout met best wel wat hoogteverschillen. We rijden tegen de klok in wat altijd iets meer plezier toevoegt aan het rijden. De baan heeft een technische layout, vooral de tweede sector, het is belangrijk die goed te krijgen voor een snel rondje. Net als veel andere circuits heeft ook Interlagos een rijke historie en veel mooie momenten gekend gedurende de vorige jaren. Dit maakt het een van de speciale evenementen op de kalender."

De Nederlandse Formule 1-coureur begint nu overal ter wereld de plekken te ontdekken waar hij goed kan eten. "Ik heb tot dusver niet veel mogelijkheden gehad om iets van Sao Paulo te ontdekken. Ik weet van voorgaande jaren dat het een drukke stad is en hopelijk krijgen we dit jaar de kans om de meer van de lokale cultuur te zien. De plaats waar ik zeker terug wil gaan is Fogo De Chao, een fijn authentiek Braziliaans steakhouse. Op het moment dat we naar Sao Paulo gaan, hoop ik klaar te zijn voor een goede steak na het feest dat we hadden in Austin."

"Het is alweer de op een na laatste Grand Prix van het jaar. Het voelt vreemd dat we over een paar weken al naar Abu Dhabi afreizen, maar ik kijk ernaar uit om het jaar goed af te sluiten en om te werken naar een nog sterker 2017", zo blik Verstappen alvast vooruit naar de afsluiting van het seizoen.

Verstappen over GP van Brazilië: "Ik houd van het circuit" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen over GP van Brazilië: "Ik houd van het circuit" (Pro Shots / Action Images)