Liveblog Blizzcon 2016 - volg met FOK! games de openingsceremonie

Puddington

Het is weer tijd voor de openingsceremonie van Blizzcon, waar iedereen (ook de mensen zonder virtueel ticket) kunnen kijken wat de nieuwste ontwikkelingen rondom de games van Blizzard. Wat zijn jouw voorspellingen en de eerste reacties? Kijk met ons mee!

Kijk ook eens in onze toernooigids voor alles rondom de eSports rondom Blizzcon dit weekend.

20:16 uur:

En daarmee komt een einde aan de openingsceremonie van Blizzcon. Wat was jouw favoriete moment?

20:14 uur:

De necromancer komt in 2017 als nieuwe class naar Reaper of Souls.

20:09 uur:

De allereerste Diablo wordt nagemaakt in Diablo III. In een volgende patch genaamd the Darkenings of Tristram kan je weer terug in de kathedraal waarbij alle vier de bazen van Diablo op je wachten, inclusief pixel-achtige filters en bewegen in acht richtingen. De remake komt volgende week naar de PTR.

20:07 uur:

Frank Pearce komt het podium op voor Diablo III.

20:06 uur:

De eerste legendary voor Mean Streets of Gadgetzan heet Kazakus, die als battlecry je eigen spell laat maken - als je geen kopieën in je deck hebt. Mean Streets of Gadgetzan komt uit in december.

19:58 uur:

De nieuwste uitbreiding van Hearthstone heet Mean Streets of Gadgetzan, met drie gangs die de hoofdrol spelen: de Grimy Goons, de Jade Lotus en de Kabal. Ook komen er tri-class cards: kaarten die specifiek door 3 classes gespeeld kunnen worden. Elke gang is verbonden aan drie classes.  

19:54 uur:

We gaan door met Hearthstone met Hamilton Chu.

19:48 uur:

Varian wordt een flexibele hero die elke role kan aanemen, met speelstijlen die worden gekozen op level 4 en level 10. Ragnaros kan forten overnemen en zo gigantische vormen aannemen. Varian komt uit in de week van 15 november, Ragnaros in december.

Ook komen er nieuwe skins en mounts en is de nexus Challenge geïntroduceerd, waarbij je zoveel mogelijk games moet spelen met je vrienden. Speel je 15 games, dan krijg je een nieuwe genji skin voor Overwatch, en wanneer je 30 games hebt gespeeld krijg je 4 nieuwe heroes voor nop.

19:45 uur:

Ook Ragnaros the Firelord is bevestigd voor Heroes of the Storm.

19:44 uur:

Varian Wrynn, voormalig leider van de humans in World of Warcraft en een van de meest prominente leiders van de alliance, wordt de nieuwste hero in Heroes of the Storm.

19:43 uur:

Blackheart's Revenge wordt de nieuwe Brawl. Het wordt een asymmetrische map waarbij het ene team de core moet verdedigen en de andere de core moet vernietigen. Blackheart's Revenge komt op 15 november.

19:39 uur:

Kaeo Milker komt het podium op voor Heroes of the Storm.

19:34 uur:

Overwatch krijgt de Overwatch League, wat de overkoepelende eSports-organisatie wordt voor Overwatch. Teams worden gevormd rondom steden, met onder andere salarissen, scouting, contracten en free agents, net zoals fysieke sporten.

19:27 uur:

Deepmind gaat samenwerken met Blizzard om een nieuwe AI te ontwerpen die Starcraft II gaat spelen. Een voorbeeld hiervan is dat slimmere AI voor Starcraft ontworpen kan worden, of AI coaches.

19:24 uur: 

Orial Vinyals van Deepmind, een bedrijf dat een super-computer maakt, komt het podium op.

19:23 uur:

Alexei Stukov wordt een van de nieuwe commanders in co-op in Starcraft II. Ook komen er nieuwe co-op missies.

19:21 uur:

Sombra wordt een offense hero die de abilities van andere heroes kan 'hacken'. Verder zijn er ook twee nieuwe maps bekendgemaakt: Oasis en Eco Point: Antartica, waarvan de laatste alleen speelbaar is in een nieuwe mode genaamd Arcade. Eco Point: Antartica en Sombra komen volgende week naar de PTR, Oasis in december.

19:15 uur:

Sombra van Overwatch hackt de stream van Blizzcon. Ze werkt samen met Reaper en Widowmaker (of toch niet?) om Volskaja industries binnen te dringen.

19:12 uur:

Net zoals vorig jaar krijgt World of Warcraft een nieuwe charity pet, waarvan de opbrengst gaat naar make-a-wish. De pet heet Mischief, een kiitten met nadrukkelijke hints van fel enery.

19:04 uur:

CEO Mike Morhaime komt (zoals altijd) als eerste het podium op voor de openingstoespraak.

19:00 uur:

Een sentimenteel filmpje in zwart-wit kondigt de aftrap van Blizzcon aan.

18:59 uur:

We zijn begonnen aan de countdown voor Blizzcon 2016.

Bekijk live video van Blizzard op www.twitch.tv