FOK! Wat een weer: hier en daar zon, overwegend regen

Monique Verlind (DJMO)

Goedemorgen! Vandaag is het overwegend bewolkt en langs de kust komen buien voorbij. Het zuidoosten heeft meer geluk vandaag; hier kan de zon af en toe zijn neus nog laten zien. In de loop van de dag trekt het echter vanuit het zuidwesten dicht en kan het ook elders gaan regenen. De temperaturen zakken in rap tempo omlaag: het wordt slechts tien graden. (tijd om m'n bodywarmer om te ruilen voor een jas, denk ik zo ) De wind komt uit het zuid tot zuidwesten en is matig van kracht. Boven het IJsselmeer kan het wat krachtiger waaien. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:41
Zon onder: 17:05
Zonkracht: 2 / 1

Een paar dagen geleden was het flink mistig en bij het naar school brengen van de kinderen trof ik dit plaatje aan bij school. 

Ochtendmist in Alkmaar (Foto: DJMO)
Ochtendmist in Alkmaar (Foto: DJMO)

 
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1800 Presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten tussen Thomas Jefferson en John Adams. Uiteindelijk zou het een vreemd gelijkspel worden tussen Jefferson en zijn beoogd vicepresident Aaron Burr dat na lang getouwtrek uiteindelijk tot het 1e presidentschap van Jefferson zou leiden.
1918 In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
1922 De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
1973  In Nederland vindt de eerste autoloze zondag plaats, als gevolg van de oliecrisis. De snelwegen zijn uitgestorven en worden enkel nog gebruikt door fietsers en rolschaatsers.
1995 Na een vredesdemonstratie te hebben bijgewoond, wordt in Tel Aviv (Israël) premier Yitzchak Rabin dodelijk gewond door een extreem-rechtse Israëlische schutter. Hij overlijdt later op de operatietafel in het Ichilov Ziekenhuis in Tel Aviv.


Autoloze zondag in ´73 .. wat deed jij op die dag? (Ik was nog niet eens geboren