FOK! Wat een weer.. Regen én buien

Stephan (Stephan5)

Welkom op deze dinsdag! Er staan ons een paar wisselvallige dagen te wachten. Gisteren was het nog wel een aardige dag na het wegtrekken van een storing. (Vlissingen 23 mm) De zon brak er af en toe door en overdag bleef het grotendeels droog. Pas helemaal aan het einde van de middag kwamen er wat buien voor langs de kust. De afgelopen nacht vielen die ook in het westen- en noordwesten. In het binnenland bleef het overwegend droog.

Vanmiddag passeert er dan een actieve storing. In het oosten schijnt eerst de zon nog even, maar ook daar raakt het dan snel bewolkt. Dit wordt gevolgd door regen. Plaatselijk valt er dan zo'n 10 millimeter. Langs de kust kan dit zelfs nog oplopen tot rond de 20 millimeter. Ook is er kans op onweer en windstoten. In de loop van de middag klaart het van het westen uit weer wat op, maar een bui blijft mogelijk. Tegen de avond zijn er in de kustprovincies weer zwaardere buien met onweer mogelijk.

Bij dit alles ligt het kwik rond de 13 graden en er staat behoorlijk wat wind. Langs de kust en op de Wadden mogelijk zelfs even kracht 7 en draait daarbij naar west- tot noordwest.

Ook morgen vallen er nog buien, maar daarna wordt het langzaam droger. De kans op een bui blijft tot en met donderdag nog aanwezig.

Prettige dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:02
Zon onder: 18:50
Zonkracht: 2 / 1
 


We zijn het bijna alweer vergeten dat we een zonnige en warme zomer hebben gehad. ( Foto: Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1914 De Slag om de IJzer gaat van start. Franse en Belgische soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek
1922 Oprichting van de BBC.
1977 Een aantal leden van de Rote Armee Fraktion pleegt zelfmoord in hun gevangenis, al wordt er aan getwijfeld of het zelfmoorden waren.
2009 Jenson Button wordt wereldkampioen Formule I
2014 De Amerikaanse singer-songwriter Paul Craft overlijdt.