Etixx-Quick Step wint WK ploegentijdrit, vijfde tijd Lotto NL

Nattekat

Het Belgische Etixx-Quick Step heeft de ploegentijdrit bij de mannen op het WK Wielrennen gewonnen. De ploeg bestaande uit Rob Jungels (Luxemburg), Marcel Kittel (Duitsland), Yves Lampaert (België), Tony Martin (Duitsland), Niki Terpstra (Nederland) en Julien Vermote (België) was met een tijd van 42:32.39 11.69s sneller dan de voormalig wereldkampioenen van het Amerikaanse BMC Racing Team. Team Lotto NL-Jumbo slaagde er niet in om op het podium te komen en eindigde als vijfde, achttien seconden achter Orica-Bikeexchange op de derde plek.

De Belgische ploeg bleef de hele rit voor hun Amerikaanse concurrenten, maar de verschillen waren allerminst groot te noemen. Op het eerste meetpunt bedroeg het verschil nog ruim drie seconden, maar op het tweede meetpunt was het teruggebracht tot een schamele zeven hondersten van een seconde. Alles kwam aan op een beslissende eindfase, waarin Etixx overduidelijk nog de meeste energie over had.

Voor Lotto NL was het vooral een strijd met Orica en Team Sky om de derde plek. Op het tweede meetpunt zaten er tussen Orica op plek drie en Lotto NL op plek vijf slechts zeven seconden, wat betekende dat het ook hier aan zou komen op de laatste kilometers. Sky dook uiteindelijk slechts een halve seconde onder de eindtijd van de Nederlandse ploeg, wat de kansen op een podium al flink verkleinde. De Australiërs waren echter veruit de betere van de drie en finishten vijftien seconden eerder.

Uitslag

Plaats Ploeg Verschil
1 Etixx - Quick Step 42:32
2 BMC Racing Team 0:12
3 ORICA-BikeExchange 0:37
4 Team Sky 0:54
5 Team LottoNL - Jumbo 0:55
6 Movistar Team 1:11
7 Team Giant - Alpecin 1:26
8 Team Katusha 2:01
9 Astana Pro Team 2:21
10 Verandas Willems Cycling Team 3:39