Haas met beide wagens in top tien

Julian

Het team van Haas mag morgen de wedstrijd met beide auto’s in de top tien aanvangen. De Haas-coureurs kwalificeerden zich als achtste en tiende. Na een moeizaam weekend in Maleisië is dit een welkome opsteker voor de Amerikaanse renstal. 

Voor het eerst dit seizoen wisten Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez beiden het laatste deel van de kwalificatie te bereiken. Grosjean vangt de wedstrijd aan op een achtste plek, terwijl Gutiérrez met een tiende plek zijn beste kwalificatie van het seizoen evenaart.

"Een zeer goede dag voor ons en ik ben blij voor het team." meldt de Fransman aan Formula1.com. "We hebben alle updates meegenomen die we hadden en hebben de nieuwe voorvleugel laten werken. De hele sessie verliep erg goed. Als de balans morgen net zo goed is als vandaag, dicht ik ons goede kansen toe."

Teamgenoot Gutiérrez deelde mee: "Ik ben zo blij voor het hele team. Het was verrassend om de top tien te bereiken na een moeilijk begin van het weekend. We verloren een hoop tijd in de tweede vrije training en we waren niet geheel blij met de balans van de wagen. We wisten echter als team de problemen compleet op te lossen, een vaardigheid die het verschil maakte vandaag."

Het team van Haas heeft de afgelopen zeven races geen punten gescoord. Toch hoopt de dit seizoen debuterende renstal, na een sterke seizoensstart, ook morgen weer mee te kunnen doen om de punten. Haas heeft tot nu toe 28 punten op het scorebord genoteerd.


Haas met beide wagens in top tien
Haas met beide wagens in top tien (PROSHOTS/Action Images)