Apple kondigt Apple Watch Series 2 aan

Pheno

Tijdens de Apple Keynote heeft het bedrijf de Apple Watch Series 2 geintroduceerd. Het horloge is waterbestendig tot een diepte van 50 meter, heeft ingebouwde gps, heeft een twee keer zo helder display, dual-coreprocessor en wordt geleverd met watchOS 3.

Apple Watch Series 2 is waterbestendigheid tijdens zwemmen tot een diepte van 50 meter, je mag er desondanks niet mee duiken, dat kan mis gaan. Het horloge heeft ingebouwde gps-functionaliteit zodat gebruikers nu kunnen hardlopen zonder iPhone. Het display is twee keer helderder, zodat in de zon op je horloge kijken goed gaat. De Apple Watch 2 is uitgerust met een dual-coreprocessor. In combinatie met de prestatieverbeteringen van watchOS 3 is het met Apple Watch Series 2 nu nog gemakkelijker om apps van andere ontwikkelaars te openen, meldingen te ontvangen en erop te reageren en Apple Pay te gebruiken.

Met de ingebouwde gps-voorziening registreert Apple Watch Series 2 exact de afstand, het tempo en de snelheid tijdens buitentrainingen zoals wandelen, hardlopen of fietsen, zonder dat daarvoor een iPhone nodig is. Gebruikers kunnen direct aan een buitentraining beginnen; Apple Watch Series 2 maakt namelijk gebruik van wifi, gps en lokaal bewaarde satellietgegevens om snel de locatie te kunnen vaststellen. Na afronding van een buitentraining kun je in de Activiteit-app op iPhone een routekaart bekijken waarop de variaties in snelheid zichtbaar zijn. Of je nu hardloopt, zwemt of van de ene naar de andere vergadering wandelt, de Activiteit-app op Apple Watch Series 2 laat alle dagelijkse activiteiten meetellen voor de ringen Staan, Bewegen en Trainen.

De oude Apple Watch is omgedoopt naar Apple Watch Series 1. Die zijn verkrijgbaar in licht aluminium en combineert de nieuwe dual-coreprocessor en GPU met de voorzieningen van de oorspronkelijke Apple Watch, waarmee deze tot 50 procent sneller wordt vanaf € 339. Apple Watch Edition is nu verkrijgbaar in een keramische uitvoering en alle mogelijkheden van Apple Watch Series 2. Keramiek is een van de hardste materialen ter wereld – tot 4x harder dan roestvrij staal – en heeft een parelwitte afwerking die Apple Watch Edition krasbestendiger maakt.

Apple Watch Series 1 is verkrijgbaar in een kast van goud, roségoud, zilver of spacegrijs aluminium gecombineerd met een sportbandje en is verkrijgbaar vanaf € 339. Apple Watch Series 2 is vanaf 16 september verkrijgbaar in een kast van goud, roségoud, zilver of spacegrijs aluminium, of een kast van zilver of spacezwart roestvrij staal gecombineerd met een brede verscheidenheid aan bandjes vanaf € 439. De nieuwe keramische Apple Watch Edition is verkrijgbaar vanaf € 1469. Apple Watch Nike+ is verkrijgbaar vanaf € 439 ergens eind oktober.

Apple Watch Series 2