Blind: "Ongelooflijke fout van de scheids"

Redactie

Bondscoach Danny Blind van het Nederlands elftal baalde na afloop van het WK-kwalificatieduel tegen Zweden flink van de 'zuivere goal' die afgekeurd werd. Bas Dost leek in de slotfase met een kopbal voor de 1-2 te zorgen, maar de scheidsrechter annuleerde het Oranje-feestje. De arbiter constateerde een duwfout.

"Dan blijkt eens te meer dat je in de hoek zit waar de klappen vallen", zei Blind in de studio van de NOS. "Maar we hadden daarvoor de wedstrijd al moeten beslissen. Ik vond dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, zeer gedisciplineerd. Als je hier 1-3 of 1-4 wint, dan is dat een hele normale uitslag gezien de verhoudingen", aldus de keuzeheer, die baalde van de gemiste mogelijkheden. "Als je zeven of acht goede kansen krijgt, dan doe je jezelf tekort met een 1-1 gelijkspel. Je vergeet jezelf te belonen."

Weinig te verwijten
"Op het moment dat je je wél beloont, zit de scheidsrechter in de weg. Hij floot een sterke wedstrijd, maar dit was een ongelooflijke fout van hem", vervolgde Blind. "Naast de gemiste kansen en de individuele fout bij de tegengoal kan ik mijn team niets verwijten. Ik heb een goed Nederlands elftal gezien, dat uitstraalde te willen winnen."