Piet Paulusma werd lastiggevallen

Redactie

Piet Paulusma heeft aan het begin van zijn televisiecarrière behoorlijk wat last gehad van mensen die hem het succes niet gunden. De weerman kreeg van collega's uit jaloezie de volle laag toen hij twintig jaar geleden aan de slag mocht bij SBS6.

"Toen ik net op televisie kwam, kwam ik uit een groepje weeramateurs waar ik goed mee kon opschieten. Ik werd bekend en opeens was ik de meest waardeloze weerman van Nederland, ik kon niets meer goed doen", zegt Piet in Veronica Magazine. Dat ging volgens de weerman heel ver. "Mijn ex-vrouw Joke kreeg brieven waarin ik werd uitgescholden, er was dagelijks telefoonterreur. Heel ongezellig."

Piet liet het er niet bij zitten. "Ik kan best wat hebben, maar daar heb ik wel een advocaat op gezet", gaat hij verder. "Als ik nu zo iemand tegenkom, zeg ik wel gewoon gedag, hoor. Het is kinnesinne, ook dat hoort erbij."

De Fries houdt zelf wijselijk zijn mond over collega-weermannen. "Daar zeg ik niets over, ik heb daar niets mee, oordelen over anderen", aldus Piet, die wel ziet dat er goed naar hem is gekeken. "Kijk, ik ben altijd vernieuwend en opvallend bezig geweest. Tussen de mensen staan, een tiendaagse verwachting, een foto van een kijker laten zien, dat doet nu iedereen."

Piet Paulusma werd lastiggevallen
Piet Paulusma werd lastiggevallen (Foto: BuzzE)