Debuterende Janssen pakt met Spurs punt tegen Koeman

Redactie

Ronald Koeman heeft in zijn eerste Premier League-wedstrijd als manager van Everton op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen Tottenham Hotspur. De Londenaren kwamen kort na de invalbeurt van de debuterende Vincent Janssen op gelijke hoogte, maar daar bleef het bij.

Bij Tottenham Hotspur kwam naast het verwachte debuut van Vincent Janssen kwam ook Michel Vorm in het stuk voor tegen Everton. De bezoekers, met Maarten Stekelenburg op doel, schoten uit de startblokken tegen Tottenham. Al na vijf minuten werd onoplettendheid in de verdediging van Tottenham afgestraft door Ross Barkley. Die schoot een vrije trap langs allerlei voeten heen tegen de touwen.

Al na 35 minuten kwam het moment of fame voor Vorm. De Nederlander mocht zich klaarmaken toen Hugo Lloris met, zo leek het, een hamstringblessure van het veld moest. Vorm weerde zich kranig tegen het aanvalsgeweld van Everton. Tien minuten na de rust kwam de volgende Nederlander het veld in. Vincent Janssen debuteerde in de 56ste minuut met een invalbeurt. Eric Dier ging voor hem naar de kant. Kort daarna kwam het duel los en trok Tottenham de score gelijk.

Dat had te maken met een doortastend optreden van vleugelverdediger Kyle Walker. Hij stoomde op en gaf de assist op Erik Lamela, die zijn hoofd tegen de voorzet zette en doel trof. Janssen bleef ondertussen hard werken voorin, maar hij miste ook een opgelegde kans voor de winnende goal.

Everton dankte Stekelenburg voor het beperken van de schade. De Toffees houden een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen Tottenham, de nummer twee van vorig seizoen.


Southampton en Watford hebben de punten tijdens de eerste speelronde in de Premier League gedeeld. In het St. Mary's Stadium bleef het bij 1-1.

De nieuwe manager van Southampton, na het vertrek van Ronald Koeman naar Everton, Claude Puel gaf Virgil van Dijk een basisplaats, maar Jordy Clasie begon op de bank. De middenvelder mocht ook niet invallen van de Fransen.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten, waar Nordin Amrabat de hele wedstrijd speelde, op voorsprong. Een schot van Troy Deeney werd eerst nog geblokt, maar Etienne Capoue kon volgens met een prachtig schot wel na negen minuten voor de 0-1 zorgen. De thuisploeg had een optisch overwicht in het restant van de eerste helft, maar kon nog niet scoren.

Southampton deed deze zomer flink zaken op de transfermarkt. De ploeg zag Victor Wanyama, Graziano Pellè en Sadio Mané voor veel geld vertrekken en trok zelf onder andere Nathan Redmond en Pierre Emile Højbjerg aan. Beide spelers kregen direct speeltijd in het eerste Premier League-wedstrijd.

De van Norwich City overgekomen Redmond zorgde binnen het uur voor de gelijkmaker. De Engelse aanvaller zorgde met een volley voor de 1-1. Watford kwam een kwartier voor tijd met een man minder te staan, toen Ben Watson met direct rood werd weggestuurd, maar daar konden The Saints in de slotfase niet van profiteren waardoor het bij 1-1 bleef.