Nummerdor/Varenhorst winnen ook tweede beachvolleybalduel

Jan Willem (WEST)

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben ook hun tweede groepsduel van het olympisch beachvolleybaltoernooi met een overwinning afgesloten. Het Nederlandse duo won met moeite van het Poolse duo Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel in drie sets: 21-17, 19-21 en 15-9.

Nummerdor en Varenhorst begonnen sterk aan de wedstrijd. Het duo kwam vrij snel op voorsprong en behield lang het overwicht en dat resulteerde uiteindelijk ook winst in de eerste set. In de tweede set was het al gauw 3-0 voor het Nederlandse duo, maar Fijalek en Prudel lieten zich niet uit het veld slaan. Tegen het einde van de tweede set had het Poolse duo een aantal gelukkige punten en wonnen ze de tweede set.

In de derde set waren het toch weer Nummerdor en Varenhorst die de klok sloegen. De Nederlanders liepen vrij snel uit, en gaven de set en dus de overwinning niet meer uit handen.

In de derde en laatste poulewedstrijd nemen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst het donderdag op tegen het Russische duo Krasilnikov/Semenov.