Hockeyheren spelen gelijk tegen Argentinië

Olga Kroeders

De Nederlandse hockeyheren hebben hun eerste wedstrijd in Rio gelijkgespeeld. Tegen Argentinië werd het 3-3.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren het de Nederlanders die sterker waren. Tot goals kwam het echter niet. Aan het begin van het tweede kwart was Billy Bakker dichtbij de 1-0 maar hij kreeg de bal niet goed op zijn stick. Even later was het Hertzberger die de 1-0 maakte. Door een verdedigingsfout maakten de Argentijnen via Villa aan het eind van het tweede kwart de gelijkmaker.

In het derde kwart kwam Nederland verdiend op voorsprong dankzij een strafcorner van Mink van der Weerden. En dankzij prima uitspelen maakte Van As dankzij een assist van Hertzberger de 3-1. Nederland bleef de sterkere ploeg, al kregen de Argentijnen af en toe wel kansen. In de rebound uit een strafcorner maakte Villa de 3-2. De Argentijnen roken nu meer en zes minuten voor het einde was het Paredes die de gelijkmaker maakte door fouten van de Nederlandse verdediging.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd bleef het spannend. Er was nog wat commotie toen de scheidsrechter constadeerde dat niet elf maar twaalf Argentijnse hockeyers op het veld stonden. Hierdoor kreeg de Argentijnse aanvoerder een gele kaart en moest naar de kant. Gescoord werd er echter niet meer.