Pokemon Go gelanceerd in thuisland; aandeel Nintendo ingestort

Erwin Bell

Pokemon Go is eindelijk gelanceerd in thuisland Japan. De Japanners konden tot vrijdag echt geen Pokemon Go spelen. Was het in Europa nog zo dat mensen buiten de officiële wegen om konden, als je dit in Japan deed kreeg je enkel een lege plattegrond te zien. Maar eindelijk kunnen de mensen in het land waar Pokemon ooit is ontstaan, het spel eindelijk spelen.

Het is nu al direct druk in Japan, al enkele uren na de lancering was het spel 10 miljoen keer gedownload. Ook in Japan kent de lancering de problemen met te drukke servers.

Maandag vond Nintendo het nodig een verklaring uit te geven om de verwachtingen in het aandeel van het bedrijf af te koelen. In de verklaring maakte het duidelijk niet de maker van Pokemon Go te zijn. Nintendo gaf aan slechts voor 32% eigenaar te zijn van The Pokemon Company en dat de resultaten uit het spel Pokemon Go en de nog te verschijnen Pokemon Go Plus-armband al in de verwachtingen zijn verwerkt. Het aandeel verloor hierop veel waarde aan de beurs van Tokyo tot zelfs 17% op een bepaald ogenblik, wat gelijk staat aan $6,5 miljard bedrijfswaarde.

Pokémon GO Plus (Foto: Pokemon Company)