Bokser Lacruz toch nog naar Spelen

heywoodu

Bokser Enrico Lacruz mag toch zijn koffers gaan pakken om af te reizen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Nederlander had vorige maand op het wereldwijde olympisch kwalificatietoernooi een olympisch startbewijs gepakt, maar de 22-jarige bokser had nog niet voldaan aan de eisen van NOC*NSF en leek de Spelen mis te lopen.

Op het OKT had Lacruz, vanuit internationaal oogpunt, genoeg aan een plek in de top-5, maar hij won het toernooi in Baku zelfs. De Nederlandse boksbond besloot hem toch voor te dragen voor uitzending naar de Spelen en dat heeft NOC*NSF toch goedgekeurd. Nouchka Fontijn en Peter Müllenberg vormen samen met Lacruz de Nederlandse boksploeg in Rio, 24 jaar na de laatste Nederlandse boksers op de Spelen. 

Dat Lacruz alsnog gestuurd wordt, ondanks het niet halen van de nationale eisen, mag overigens op zijn minst opvallend genoemd worden. Vele andere Nederlandse sporters zitten in exact dezelfde situatie - wél voldoen aan de internationale eisen, maar niet aan die van Nederland - maar voor hen wordt geen uitzondering gemaakt.