Vertonghen rest van EK niet meer in actie

Frank (franklop)

Jan Vertonghen heeft op de training zijn enkel verzwikt en moet daardoor zeer waarschijnlijk de kwartfinale tegen Wales aan zich voorbij laten gaan. Een flinke domper voor de Rode Duivels, want Vertonghen speelde tot dusver alle wedstrijden dit EK.

Bondscoach Marc Wilmots moest al puzzelen in zijn achterhoede door de schorsing van Thomas Vermaelen. De centrale verdediger pakte tegen Hongarije zijn tweede gele kaart en moet de wedstrijd tegen Wales vanaf de tribune bekijken.

Het is nog onduidelijk hoe Wilmots de linkerkant van zijn defensie gaat invullen. Mogelijk start Jordan Lukaku als linksback en wordt Jason Denayer, Laurent Ciman of Christian Kabasele de linkercentrale verdediger. Toby Alderweireld en Thomas Meunier vullen vrijwel zeker de rest van de achterhoede in.

Update 18.48 uur

Vertonghen mist de rest van het EK. Dat heeft Marc Wilmots donderdag in de vooravond bekendgemaakt aan de pers.

"Het ongeluk is gebeurd in de allerlaatste minuut van de training. Ik wilde er net een einde aan maken", zegt Wilmots. "De linkervoet van Jan is in de grond blijven haken en zijn enkel draaide rond. Er zijn twee ligamenten gescheurd. Zijn herstel zal zes tot acht weken duren."