EK: Uitslag Hongarije - België

Vasion

België heeft zich met een overtuigende zege op Hongarije weten te plaatsen voor de kwartfinale van het EK. De Rode Duivels hadden geen kind aan Hongarije en boekte een eenvoudige 4-0 overwinning. Op 1 juli mag België het opnemen tegen Wales voor een plek in de halve finale. 

Een stormend begin van de Belgen leverde een aantal goede kansen op. In de tiende minuut was het de ex-Ajacied Toby Alderwereld die De Rode Duivels op een 1-0 voorsprong kopte. Het initiatief bleef bij de Belgen. Vijf minuten later kwam Kevin De de Bruyne oog in oog met de 41- jarige doelman Kiraly, maar kon de voorsprong niet verdubbelen. De Bruyne kreeg twintig minuten later een herkansing via een vrije trap, maar raakte de lat.

Hongarije had geen antwoord op de kansen die Belgie creëerde. Mertens kreeg twee minuten voor rust nog twee enorme kansen op een doelpunt, maar ook hij kon zijn stempel niet drukken.

Alleen al gekeken naar de ruststand zou de wedstrijd nog spannend moeten blijven, maar de Hongaren wisten geen seconde te overtuigen.

In de tweede helft pakte Hongarije het initiatief. In de 50e minuut kwam Szalai met een gevaarlijk schot nog dicht bij de gelijkmaker.

Vier minuten later was het weer Szalai die met een gevaarlijke kopbal bijna het net weet te vinden. De Hongaren beten van zich af en dat had België aan zichzelf te danken. De grootste kans viel voor de voeten van Péter Gulácsi die doelman Courtois tot veel opluchting naast zag gaan.

In de slotfase nam Hongarije meer risico, waardoor er steeds meer ruimte voor de Belgen vrijkwam. De beslissing kwam uiteindelijk door een doelpunt van Michy Batshuayi op aangeven van Eden Hazard. 

Hazard liet het niet zitten bij slechts een assist en maakte twee minuten later zelf ook nog een doelpunt. 0-3! Hongarije was haastig opzoek naar een eretreffer, maar moest toekijken hoe Carrasco de vierde treffer voor de Belgen op het bord toverde. 


Hongarije

0 - 4

België

     10' Alderwereld
 78' Michy Batshuayi
 80' Eden Hazard
 91' Yannick Ferreira Carrasco
 
 Gele kaart: Tamás Kádár, Ákos Elek, Ádám Szalai, (Hongarije), Thomas Vermaelen, Michy Batshuayi, Marouane Fellaini, (België)
 
Stadion:  Stadium Municipal
Toeschouwers: 30000
Arbiter: Milorad Mazic
Bijzonderheden: De gele kaart voor de Hongaar Elek was de duizendste in de EK-historie.
 
Opstelling:   Opstelling:
irály; Lang
Juhász
Guzmics
Kádár; Lovrencsics
Nagy
Kleinheisler
Gera
Dzsudzsák; Szalai
  Courtois; Meunier
Alderweireld
Vermaelen
Vertonghen; Nainggolan
De Bruyne
Witsel; Mertens
Lukaku
Hazard