EK: Uitslag Duitsland - Slowakije

Sjors (Sj0rSz)

Duitsland heeft de kwartfinales van het EK voetbal in Frankrijk eenvoudig bereikt. In Lille was Slowakije deze keer een maatje te klein en werd met 3-0 verslagen. In mei wonnen de Slowaken het oefenduel met de Duitsers nog met 3-1.

In de eerste helft waren de intenties van de Duitsers direct duidelijk en dat betaalde zich in de achtste minuut al uit. Jérôme Boateng schoot de bal met een klein beetje geluk achter doelman Matúš Kozácik. Amper vijf minuten later kreeg Die Mannschaft een buitenkansje via een strafschop, maar Mesut Özil faalde oog in oog met de Slowaakse sluitpost.

Vlak voor rust dacht Slowakije op gelijke hoogte te komen, maar een magnifieke redding van Manuel Neuer wist dit te voorkomen. Hiermee maakte hij de kopbal van Juraj Kucka onschadelijk. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Mario Gómez schoot raak na een prima rush van Julian Draxler.


Julian Draxler (Duitsland) tekent voor de derde treffer (PRO SHOTS / Action Images)

Na de thee liet Duitsland de teugels vieren, waardoor de combinaties van Slowakije beter uit de verf kwamen. Zo kreeg Kucka het voor elkaar om een schot op het Duitse doel af te vuren, maar Neuer wist deze poging te pareren. Na een uur spelen zetten de Duitsers een versnelling in en prompt viel de 3-0. Uit een corner van Toni Kroos kwam de bal uiteindelijk via het hoofd van Mats Hummels bij Draxler terecht, die raak schoot.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd probeerde Duitsland de score nog wel verder op te hogen, maar slaagde daar niet meer in. Hierdoor bleef een afgang de Slowaken bespaard.

Duitsland

3 - 0

Slowakije

8' Boateng
43' Gómez
63' Draxler
   
 
Gele kaart: Kimmich, Hummels, Kimmich, Hummels (Duitsland), Skrtel, Kucka (Slowakije)
 
Stadion: Grand Stade Lille Métropole, Lille
Toeschouwers: 44.312
Arbiter: Marciniak (Pol)
Bijzonderheden: Özil mist strafschop (13)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Kimmich
Boateng (Höwedes/71)
Hummels
Hector
Müller
Khedira (Schweinsteiger/76)
özil
Kroos
Draxler (Podolski/72)
Gómez
  Kozácik
Pekarík
Skrtel
Durica
Gyömbér (Saláta/84)
Hrosovský
Skriniar
Hamsík
Kucka
Duris (Sesták/ 64)
Weiss (Gregus/46)