Regen zorgt voor voortijdig einde Moto2 Assen

heywoodu

Takaaki Nakagami heeft op het TT Circuit Assen de Grand Prix van Nederland in de Moto2 gewonnen. De Japanner kende vooral een bijzonder sterk middenstuk van de race en sloeg daarin de beslissende slag.

De beste start was voor polesitter Thomas Lühti, die gelijk een gaatje sloeg naar landgenoot Dominique Aegerter. De op plek vijf vertrokken Franco Morbidelli kwam na een paar ronden echter goed op gang en haalde eerste Aegerter en vervolgens Lühti in om zo de leiding te pakken. Beide Zwitsers leken het steeds moeilijker te krijgen, want ook Nakagami passeerde het duo vrij snel. 

Halverwege de race kende Morbidelli een paar moeilijke ronden, waardoor de Italiaan terugviel tot plek vier. Nakagami pakte juist de leiding over, terwijl wereldkampioen Johann Zarco na een zwaar begin goed op stoom kwam en plek drie in bezit nam. De Japanner had er ondertussen goed de sloffen in en sloeg een gat van zo'n drie seconden op Zarco, die inmiddels de tweede plaats bereikt had.

Zes ronden voor het einde begonnen er wat druppels te vallen, maar dat leek toch niet door te zetten. Sam Lowes leek er al een beetje door in paniek te raken: hij opende vol de aanval op Lorenzo Baldassarri, ging vervolgens bijna tegen het asfalt, maar wist de Italiaan even later toch nog te pakken om plek vier te veroveren. 

Ondertussen begon Zarco in de slotronden wel heel snel dichter bij Nakagami te komen. De Japanner voelde letterlijk nattigheid en gebaarde richting de wedstrijdleiding dat de race afgevlagd moest worden. Zijn gebeden werden verhoord en seconden later werden de rode vlaggen gezwaaid op het circuit in Assen, terwijl er plotseling toch een serieuze bak regen naar beneden viel.

Nakagami pakte zo zijn eerste WK-zege ooit, terwijl Zarco de tweede plaats veroverde. Morbidelli wist met de derde plek ook nog een nieuwe podiumplek op zijn conto bij te schrijven.