Titelverdediger Chili bereikt Copa-finale

Redactie

De strijd om de Copa América Centenario zal net als in 2015 gaat tussen Argentinië en Chili. Titelhouder Chili bereikte afgelopen nacht ten koste van Colombia de finale door met 2-0 zege te vieren.

Chili kende een droomstart, al na zeven minuten spelen nam het de voorsprong. Colombia-speler Juan Cuadrado mocht zich de treffer aanrekenen. De vleugelspeler kopte een voorzet van José Fuenzilada terug op David Ospina, maar Charles Aránguiz kwam er tussen en schoot van dichtbij binnen.

Vier minuten later was het wederom raak voor de ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi. Een uittrap van Claudio Bravo werd niet goed ingeschat door PSV-verdediger Santiago Arias en Alexis Sánchez kon zodoende de bal meenemen. De aanvaller trok naar binnen en schoot in de korte hoek op de paal. José Fuenzalida kon vervolgens de afgeslagen bal voor open doel binnentikken: 0-2.

Het bleek al een vroege beslissing van de halve finale te zijn. De spelers moesten na rust vanwege noodweer twee uur in de kleedkamers blijven. Colombia ging op jacht na de aansluitingstreffer maar een tweede gele kaart van Carlos Sánchez maakte aan alle ilussies een einde.

Titelverdediger Chili hield met een man meer stand en staat na als in 2015 in de finale waarin het wederom Argentinië treft. Vorig jaar was Chili na strafschoppen te sterk voor Lionel Messi & co. De finale wordt in de nacht van zondag op maandag gespeeld.