Hansen verlaat ADO Den Haag voor Ingolstadt

Frank (franklop)

Martin Hansen verlaat ADO Den Haag om te gaan spelen voor FC Ingolstadt 04. De keeper tekent tot medio 2020 bij de club uit de Bundesliga. Hansen verdedigde de afgelopen twee seizoenen het doel van ADO en had in Den Haag een contract tot medio 2018. Hoe hoog de transfersom is die de Haagse club krijgt, is niet bekend.

Vorig seizoen ging Hansen met zijn doelpunt tegen PSV de wereld over. Vlak voor tijd scoorde hij met een hakbal de 2-2 tegen de Eindhovenaren.

"Allereerst wil ik iedereen waarmee ik de afgelopen jaren heb gewerkt bedanken", zegt de vertrekkende keeper op de clubwebsite van ADO. "Ze hebben mij door de jaren heen geweldig gesteund en zijn erg belangrijk geweest in mijn ontwikkeling bij ADO Den Haag."

"De grootste dank van mij gaat uit naar de fans. Jullie zijn echt fantastisch geweest voor mij en het was voor mij een voorrecht om voor jullie te spelen. Jullie hebben mij door dik en dun gesteund. Wat mij betreft is dit geen vaarwel, maar een tot ziens."

"ADO Den Haag bedankt Martin voor twee fantastische jaren, waarin hij de club met zijn uitstekende keeperswerk aan de nodige punten heeft geholpen. Hansen was in het elftal altijd een stabiele factor. Wij gunnen Martin deze nieuwe stap in zijn carrièrre en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club. Daarnaast kunnen wij trots zijn dat Martin zich bij ADO Den Haag dermate heeft kunnen ontwikkelen dat hij aankomend seizoen de stap zet naar de Bundesliga", aldus een statement op de clubsite.


Het doelpunt van Hansen dat de wereld overging. (Bron: YouTube)