Seuntjens tekent contract bij AZ

Redactie

Mats Seuntjens is officieel speler van AZ. De aanvallende middenvelder verlaat NAC Breda transfervrij voor de club uit Alkmaar.

Seuntjens en AZ waren eerder al tot een mondeling akkoord gekomen over een 4-jarig contract. Maandag onderging de Bredanaar een medische keuring, waarna hij zijn handtekening zette onder zijn verbintenis met AZ.

Seuntjens kwam de afgelopen jaren uit voor NAC Breda, waar hij met doelpunten en assists belangrijk was. Vorig seizoen kwam hij tot dertien treffers en veertien assists in de Jupiler League.

De aanwinst van AZ kijkt uit naar zijn periode in Alkmaar. "Bij AZ zullen we meestal de bovenliggende partij zijn, waardoor je op de helft van de tegenstander speelt. Dat ligt mij het meest. De trainer zei me dat ik ook in de aanval uit de voeten kan, maar dat hij me voornamelijk als middenvelder ziet."

"Mats is een speler waar veel potentie in zit", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite van AZ. "Het is een creatieve speler met veel inzicht. Verder kan Mats scoren en heeft hij een goede fysiek. We zien hem als een directe versterking."