Armoedig Brazilië opent Copa met gelijkspel tegen Ecuador

Redactie

Nee, Brazilië is de Copa América niet gestart zoals het verwacht had. In het openingsduel kwamen de Goddelijke Kanaries namelijk niet langs Ecuador.

De ploeg van bondscoach Carlos Dunga speelde geen bijster goede pot voetbal tegen de Ecuadorianen en mocht uiteindelijk zelfs van geluk spreken. Brazilië had namelijk de eerste wedstrijd tijdens de honderdste editie van de Copa, dit jaar in de Verenigde Staten, zomaar kunnen verliezen.

Waar Dunga's mannen zelf niet echt het verschil konden maken, leek Ecuador zelfs met de zege aan de haal te gaan. Echter, een doelpunt van Ecuador werd afgekeurd. Miler Bolaños bracht de bal na een uur spelen voor het doel van Brazilië, waar doelman Alisson volledig in de fout ging op diens bal.

De goalie tikte de bal in zijn eigen doel, waardoor Ecuador op voorsprong leek te komen. Brazilië had daarbij een engeltje op de schouder, want de treffer werd afgekeurd. Volgens de dienstdoende grensrechter was de bal van Bolaños namelijk de achterlijn gepasseerd. Hier was achteraf, zo bleek, helemaal geen sprake van.

Brazilië kwam met de schrik vrij en probeerde met man en macht nog iets te doen om er nog wat van te maken. In de slotfase slaagde de ploeg van Dunga daar bijna in, maar het was Lucas Moura die vlak voor het einde van de wedstrijd een bal maar net naast het doel van Ecuador kopte.