Cipollini: "Kan Italiaanse sprinters nog verslaan"

Peterselieman

Mario Cipollini heeft geen hoge pet op van de Italiaanse sprinters van tegenwoordig. De 50-jarige topper van weleer zegt dat hij in het huidige wielerpeloton zijn landgenoten in de sprint wel kan verslaan, zo laat hij aan Rouleur weten.

Cipollini: "Laat me anderhalve maand trainen en ik klop ze allemaal. Sommigen zou ik nu al ongetraind kunnen verslaan. Ik ga geen namen noemen; die jongens hebben allemaal contracten en ik zou ze daarmee in de problemen brengen."

Mooie Mario heeft een enorme erelijst opgebouwd. De Italiaan won onder meer 42 etappes in de Giro d'Italia en zegevierde twaalf maal in de Tour de France. Ook won hij in 2002 Milaan-Sanremo en werd later dat jaar wereldkampioen. "De echte sprinters zijn zwaargewichten. Alleen Marcel Kittel en André Greipel lijken op mij. Mark Cavendish was ook best sterk, maar nooit een zwaargewicht. Hij had vooral geluk. Cavendish kon winnen doordat er een machtsvacuüm was in de strijd om de vacante wereldtitel. Bovendien had hij altijd een 'treintje' bij zich dat het makkelijk voor hem maakte."