Megabedrag lonkt voor VVV-Venlo

Sjors (Sj0rSz)

De supporters van VVV-Venlo zijn druk duimen aan het draaien. Ahmed Musa kwam in het verleden voor de Limburgse formatie uit, maar voor hem lonkt nu een megatransfer naar Leicester City. Mocht het inderdaad zover komen, dan gaat de kassa voor zijn voormalige werkgever eveneens rinkelen.

Vierenhalf jaar geleden verruilde Musa VVV-Venlo voor CSKA Moskou. De Limburgers bedongen bij zijn vertrek echter een doorverkooppercentage. De Russen staan nu op het punt om de aanvaller voor een slordige 30 miljoen euro van de hand te doen, zo bevestigde trainer Leonid Slutski vandaag.

VVV-Venlo heeft het geld keihard nodig, omdat de ploeg in categorie 1 zit. "Als CSKA hem voor een bedrag van die orde verkoopt, zijn wij heel erg blij", liet algemeen directeur Marco Bogers aan Voetbal International weten. Het is onbekend om welk percentage het gaat. Wel is zeker dat het voor Venlose begrippen om een hoog bedrag gaat. "Het is afwachten. Het is een deal waar wij geen invloed op hebben, maar wel bij gebaat zouden zijn."

Afgelopen weekend had Bogers nog telefonisch contact met Musa, vanwege de felicitaties voor het behalen van de Russische landstitel. "Hij heeft de wens om naar de Premier League te vertrekken. In de winter was hij al bijna naar Leicester vertrokken, maar toen moest hij bij CSKA blijven om de club aan de titel te helpen. Dat is nu gelukt, dus het zou nu alsnog kunnen gebeuren. Het is voor ons erg spannend."