Kluge verrast sprinters in Giro

Peterselieman

Roger Kluge heeft verrassend de zeventiende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Duitser van de stoppende sponsor IAM Cycling ontsnapte in de laatste kilometer uit het peloton en bleef de aanstormende meute voor. Steven Kruijswijk blijft in de roze leiderstrui.

Vooraf was de 196 kilometer lange etappe tussen Molveno en Cassano d’Adda omcirkeld door de sprinters. Met veel topsprinters al naar huis roken onder meer Giacomo Nizzolo en Sacha Modolo hun kans. Zij lieten kort na de start Daniel Oss (BMC), Pavel Brutt (Tinkoff) en Eugurt Zhupa (Southeast) wegrijden als kopgroep van de dag. De drie bleven binnen schootsafstand en in de slotfase ontsnapten Lars Bak (Lotto-Soudal), Ignatas Konovalovas (FDJ) en Maksim Belkov (Katusha) uit het peloton om zich bij de koplopers te voegen.

Met nog twee kilometer te gaan was ook de laatste koploper gepakt en leek het peloton zich op te maken voor de sprint. Filippo Pozzato dacht hier anders over en ontsnapte uit het peloton. De Italiaan viel echter in de slotkilometer stil, terwijl de iets later vertrokken Kluge wel standhield en de etappezege pakte, voor Nizollo en Niklas Arndt. In het klassement veranderde er in de top niets.