Syberia III arriveert 1 december

PoeHao

Het geesteskind van Belgische striptekenaar Benoît Sokal Syberia krijgt dit jaar nog een vervolg. Sinds 2009 zat het spel in de pijplijn, maar het is nu echt bijna klaar. Ontwikkelaar Microids toont een gameplay- en een making of-trailer.

Benoît Sokal is bekend van zijn grimmige Inspector Canardo-stripreeks, waarin een zuipende rokende eend-detective moorden oplost. De hoofdrolspeelster in het point & click avontuur Syberia is een stuk braver. De Amerikaanse advocate Kate Walker reist door Europa en Rusland, waarbij ze puzzels oplost en probeert te overleven. In deel drie gaat Kate het Youkol-volk helpen om hun sneeuw-struisvogels te begeleiden naar de heilige steppen. Dat is de enige plek waar deze schepsels zich kunnen voortplanten.

Microids heeft ervoor gekozen om twee trailers te laten zien. De gameplaytrailer laat je animaties zien uit een alfaversie. De 'making of' heeft naast deze beelden meer uitleg en achtergrond, maar er is helaas gekozen om een voice-over de Franse medewerkers te vertalen in plaats van de gebruikelijke ondertiteling.  

Syberia III komt 1 december uit voor Mac OS, pc, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, iOS en Android.

Syberia III - screens en art - 1

Syberia III - screens en art - 2

Syberia III - screens en art - 3

Syberia III - screens en art - 4

Syberia III - screens en art - 5

Syberia III - screens en art - 6

Syberia III - screens en art - 7