Te weinig rotzooi in Eindhoven na Koningsdag

Marc (MPG)

De gemeente Eindhoven had een flinke groep straatvegers opgetrommeld om de puinhopen van Koningsdag op te ruimen voordat donderdag de winkels weer open zouden gaan. Veel hoefden de schoonmakers echter niet te doen, door het slechte weer had de stad veel minder bezoekers en was er dus ook veel minder vuil om op te ruimen. Volgens Omroep Brabant was de stad 's ochtends om vijf uur al helemaal brandschoon.

Al vroeg in de ochtend zaten de schoonmakers dan ook in de kantine. Lekker een beetje koffie leuten, terwijl ze eigenlijk flink aan de bak hadden gemoeten. Hier hadden ze niet op gerekend. "De weergoden hebben een beetje tegengespeeld op Koningsdag en dat zien wij nu terug," aldus schoonmaker John.

Collega Theo vult aan: "De medewerkers hebben vanochtend even hard gewerkt als anders, maar de veegwagens staan toch al een uurtje binnen. En heel erg is dat nu ook weer niet. Het zijn drukke dagen voor ons, dus het is ook wel eens fijn als het dan wat rustiger is. Het gewone werk blijft er trouwens ook nog, dus helemaal stilzitten hoeven we vandaag nu ook weer niet."