Kenny B kon plotselinge succes niet aan

Redactie

Kenny B moest na het plotselinge succes van zijn hit Parijs even op de rem trappen. "Het was te veel. Als je bijna een heel jaar lang alleen maar werkt, wordt het wel tijd dat je er even tussenuit gaat", vertelde Kenny in de 100% NL-ochtendshow van Lex Gaarthuis.

Het was Kenny's eigen idee even een stapje terug te doen. "Soms is het niet zo dat je de vermoeidheid fysiek voelt. Maar het is net als eten, je hebt geen honger maar je denkt: nu ben ik echt mijn maag aan het verwaarlozen. Ik dacht: dit kan nooit goed gaan, zo sterk kan ik niet zijn."

Kenny was naar eigen zeggen ook tijdens zijn pauze niet streng genoeg. "Zelf op mijn vakantie naar Suriname ging er een cameraploeg voor een documentaire met mij mee."

Inmiddels is Kenny weer de oude en druk bezig met nieuwe muziek. Een nieuw album komt er voorlopig nog niet, maar de zanger komt wel met een aantal bijzondere duetten. "Een collaboratie met Typhoon hangt al een tijdje in de lucht, en die komt er ook. Maar eerst komt er een echte hiphopsingle uit samen met Ali B en rapper Lijpe. Maar ik ga zelf niet rappen hoor, ik blijf gewoon zingen!"

Kenny B kon plotselinge succes niet aan
Kenny B kon plotselinge succes niet aan (Foto: BuzzE)