Dokter Corrie is tegenstanders dankbaar

Redactie

Comédienne Martine Sandifort is de tegenstanders van haar tv-programma Dokter Corrie nog steeds dankbaar. In NRC zegt Martine dat ze het aan de actievoerders te danken heeft dat Dokter Corrie een eigen tv-show kreeg.

In 2013 leidde de seksrubriek in het Schooltv Weekjournaal tot ophef en bezwaren. Duizenden ouders ondertekenden een petitie tegen de seksuele voorlichting op de publieke omroep. Dokter Corrie werd zelfs besproken in de Tweede Kamer en haalde de journaals. "Dat vond ik wel stoer. En ik ben de actievoerders ook dankbaar, want dankzij hen kreeg Dokter Corrie bekendheid. Dat heeft er waarschijnlijk wel aan bijgedragen dat ze haar eigen show kreeg", zegt Sandifort.

Martine Sandifort herkent zich wel in Corrie. "Dat grenzeloze, schaamteloze kan ik wel makkelijk in mezelf aanboren. Je vol ergens ingooien, de emotionele achtbaan. En ik kan ook nogal rechtstreeks zijn." Dokter Corrie heeft ook iets verlegens."Ik denk dat ik wel verlegen ben. Onlangs had ik een date in een trein. Hij zat vlak naast me, dat is best dichtbij voor een eerste date. En hij keek me de hele tijd aan. Ik was helemaal huuuu!"

Het nieuwe seizoen van Dokter Corrie begint zondag om 18.00 uur bij de NTR op NPO Zapp.

Dokter Corrie is tegenstanders dankbaar
Dokter Corrie is tegenstanders dankbaar (Foto: BuzzE)