'U2 heeft tientallen nummers klaarliggen'

Redactie

U2 heeft tientallen nummers klaarliggen voor hun volgende album. Dat heeft gitarist The Edge tegen Rolling Stone gezegd. Het zou gaan om meer dan vijftig nummers.

"Sommigen zijn nog niet gearrangeerd of door de band gespeeld, maar er zijn vijftig ideeën en over ongeveer twintig daarvan zijn we erg enthousiast", aldus The Edge. De nummers moeten op het album komen dat de opvolger is van de plaat Songs of Innocence uit 2014. Wanneer het nieuwe album daadwerkelijk uitkomt is nog niet duidelijk.

"Het is erg lastig om op dit moment te zeggen wanneer het af is. We zijn nog steeds aan het zoeken." Ondertussen is het niet uitgesloten dat de Ierse band weer gaat touren. "We hebben bij het touren echt een prachtige tijd gehad. We waren blij met de show. Er waren zoveel nieuwe momenten, live momenten. Het is erg lastig voor een band die al zoveel jaren tourt, om met iets fris en anders te komen dat zich kan meten met de tours die worden gezien als de klassiekers onder de live concerten."The Edge belooft echter dat de band de concertreeksen nog beter wil maken.

'U2 heeft tientallen nummers klaarliggen'
'U2 heeft tientallen nummers klaarliggen' (Foto: BuzzE)