Van Dijk: "Koeman prikkelt me en houdt me scherp"

Redactie

Virgil van Dijk is bezig aan zijn eerste seizoen bij Southampton. Bij de Engelsen is hij uitgegroeid tot een van de vaste waardes en international bij Nederland. Zijn manager Ronald Koeman speelt daarbij een belangrijke rol. "Hij prikkelt me en houdt me scherp", vertelde Van Dijk tegen de NOS. "Hij weet natuurlijk hoe situaties goed opgelost kunnen worden. Dat helpt zeker."

Afgelopen vrijdag ging de verdediger met Oranje met 2-3 onderuit tegen Frankrijk. Voor zijn optreden tegen de Fransen verwacht hij geen complimenten van Koeman. "Als hij de eerste helft heeft gezien, weet hij dat ik veel beter kan. Daar zal hij misschien wel een beetje pissig over zijn. Ik weet wat ik kan en dat laat ik wekelijks zien in de Premier League. Dat het beter moet, is duidelijk, maar ik hoop dat ik nog steeds het vertrouwen krijg om te laten zien waarom ik er bij zit."

Vastigheden

Van Dijk vindt ook dat het Nederlands elftal nog moet groeien, want de 5-3-2-formatie pakte vrijdag in de eerste helft niet goed uit. "We moeten zorgen dat we er meer vastigheden in krijgen, dat we een compact huis worden. We hebben nog maar een paar trainingen gehad om de vastigheden erin te krijgen. We hebben genoeg kwaliteiten om goed te kunnen functioneren in dit systeem. Ook in een 4-3-3, trouwens."