United verslaat City in derby, Spurs maken geen fout

Frank (franklop)

Manchester United heeft de stadsderby tegen Manchester City gewonnen. Een Europees ticket komt weer een stukje dichterbij voor The Mancunians. Louis van Gaal was uiteindelijk de winnende manager. De Nederlander zag zijn ploeg knap met 0-1 winnen. Misschien wel typerend voor het huidige seizoen, want de ene week lijkt alles te lukken, de andere week gaat het compleet mis. Zondag was zo'n dag dat het allemaal wat voortvarender ging. De clash tussen de nummers vier en zes van de Premier League begon met een hoog tempo.

The Red Devils slaagden erin om op voorsprong te komen. Na zestien minuten spelen was het raak. Jongeling Marcus Rashford stond aan het einde van een aanval. Juan Mata pikte de bal op rond de middencirkel. Hij kreeg teveel ruimte van Yaya Touré en Fernandinho en kon opstomen. Rashford versloeg Martin Demichelis vervolgens eenvoudig aan de rand  van de zestien en produceerde aan fantastisch schot: 0-1.

Het sprookje van de jonge Rashford blijft daarmee voortduren. In de tweede helft gingen The Citizens naarstig opzoek naar in ieder geval de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Sergio Agüero en Fernandinho kregen in de slotfase kansen, maar gescoord werd er niet. Zodoende is er voor Van Gaal weer een beetje extra krediet, want de derby winnen is soms vaak net zo belangrijk als een Europese mijlpaal.

Duidelijk is dat The Red Devils de aansluiting hebben gevonden voor de vierde plaats. United, City en West Ham lijken uit te gaan maken wie er op de vierde plaats, en dus een voorrondeticket voor de Champions League gaat bemachtigen.

Tottenham Hotspur had in de achtervolging op Leicester City geen enkele moeite met AFC Bournemouth. Op White Hart Lane won de nummer twee van de Premier League met 3-0. Al in de eerste minuut opende Harry Kane de score namens zijn ploeg. De spits werkte na 44 seconden een voorzet van Kyle Walker binnen. Het was zijn twintigste doelpunt van het seizoen.

Een kwartier later scoorde Kane ook zijn 21e treffer van het seizoen en de 2-0 namens Tottenham. De aanvalsleider van The Spurs rondde een pass van Dele Alli af en zorgde daarmee al vroeg voor de ruststand.

Zeven minuten na rust besliste oud-Ajacied Christian Eriksen de wedstrijd. De Deen reageerde attent door een rebound na een schot van Kane binnen te schieten: 3-0. Nadat Leicester City zaterdagmiddag ook al won, 0-1 bij Crystal Palace, blijft het verschil tussen de koploper en nummer twee Tottenham vijf punten. Er staan nog zeven wedstrijden op het programma voor beide ploegen.