Brem wint World Cup reuzenslalom na ware thriller

heywoodu

Skiester Eva-Maria Brem heeft na een razendspannende wedstrijd de World Cup op de reuzenslalom gewonnen. Tijdens de World Cup-finale in St Moritz ging de strijd tussen haar en de Duitse Viktoria Rebensburg, die wel een gat moest dichten.

Na de eerste run ging de Oostenrijkse Brem aan de leiding met een voorsprong van 0,06 seconden op de verrassende Française Taina Barioz. World Cup-winnares Lara Gut nam op 0,20 tellen de derde plek in beslag. Rebensburg leek uitgeschakeld in de strijd om de reuzenslalombokaal, want na één manche stond de Duitse op de achtste plek op 0,66 seconden van Brem.

Rebensburg haalde echter keihard uit met een geweldige tweede run, waar helemaal niemand bij in de buurt kwam. Met alleen Brem nog te gaan stond Barioz op de tweede plek, voor Gut. De Oostenrijkse moest in de top-4 eindigen om de eindzege te pakken, maar leverde gestaag de nodige tijd in. Aan de finish had ze 1,16 seconden achterstand op Rebensburg en dat bleek precies genoeg voor plek vier en dus de eindzege in het reuzenslalomklassement: 592 tegen 590 punten.