Kerkhove naar finale in Irapuato, Van Rijthoven uitgeschakeld

Boris (borisz)

Tennisster Lesley Kerkhove heeft zaterdag de finale bereikt van het ITF-25k+H toernooi van Irapuato. In Mexico versloeg ze in de halve finale de Bulgaarse Elitse Kostova met 7-5 en 6-3. Voor Tim van Rijthoven zit zijn prachtweek in Drummondville er op. Hij verloor van Edward Corrie. 

Kerkhove begon voortvarend aan de eerste set en liep via twee breaks uit naar 4-1. Ze zag Kostova nog wel de twee breaks ongedaan maken en op 5-5 langszij komen. De Zeeuwse ging vervolgens voor de vierde keer door de service van Kostova heen en serveerde daarna wel uit.

De tweede set was niet van een hoog niveau, maar Kerkhove sloeg toe op de juiste momenten en trok de tweede set met 6-3 naar zich toe. In de finale treft ze de Canadese qualifier Francoise Abanda. De negentienjarige nummer 346 van de wereld klopte op haar beurt de 18-jarige Britse Gabriella Taylor (WTA-661), eveneens een qualifier: 3-6, 6-3 en 6-2.

Van Rijthoven, die deze week debuteerde op het challengerniveau, kende een topweek door de halve finale te bereiken. Dit bleek echter het eindtation. Corrie bleek met 6-3 en 6-4 te sterk voor Van Rijthoven. De achttienjarige geboren Roosendaler zal komende week wel een flinke sprong maken op de wereldranglijst. Hij staat nu op plek 577 en zal volgende week debuteren in de top 400.