CL: Uitslag Manchester City - Dynamo Kiev

Frank (franklop)

Manchester City is voor het eerst in de clubhistorie doorgedrongen tot de kwartfinales van de Champions League. In de oersaaie return kwam die primeur geen moment in gevaar (0-0).

Manchester City kon leunen op een ruime uitzege (1-3) en treft bovendien zondag concurrent Manchester United in de stadsderby. Toch stuurde Manuel Pellegrini een sterk elftal de wei in, met plek voor Vincent Kompany, David Silva en Sergio Agüero. Daar had de manager, die komende zomer afzwaait, mogelijk na een kwartier al spijt van.

Al na vijf minuten zat aanvoerder Kompany met een van pijn vertrokken gezicht in het gras. Zijn kuitblessure, waar hij eerder dit seizoen mee worstelde, was teruggekeerd. Ook voor de captain z'n kompaan Nicolás Otamendi was het al vroeg einde wedstrijd. De Argentijn kwam na een kwartier in botsing met Vitaliy Buyalskyy en werd vervangen door landgenoot Martín Demichelis.

De ideale gelegenheid voor Dynamo Kiev om te gaan spelen en toch maar eens vroeg in de wedstrijd proberen de Citizens pijn te doen. De elf uit Oekraïne konden echter geen potten breken, want ze kwamen niet verder dan een paar keer de vuisten van een weinig geschrokken Joe Hart. Na sukkelden City en Kiev door. De thuisploeg vond het wel prima zo en hoopte vooral energie te sparen voor komend weekend. Kiev had het geloof allang verloren. City zorgde nog enigszins voor kansrijke momenten. Yaya Touré knalde een vrije trap een meter of vijf naast de goal en bediende even later Sergio Agüero in het zestienmetergebied, maar de Argentijn schoot voorlangs.

Zo'n twaalf minuten voor het einde vermaakt Agüero het publiek nog even, doordat hij subliem wegdraaide bij twee verdedigers en David Silva bediende. De uitstekend keepende Shovkovsky kwam als een dolle van zijn lijn en wierp zich op de bal. In de wedstrijd hield City zodoende stand tegen Dynamo Kiev en belangrijker: de ploeg van Pellegrini beleeft een primeur, want voor het eerst in de clubhistorie staan The Sky Blues bij de laatste acht van het grootste Europese clubtoernooi en verdedigt het bovendien, tenzij Arsenal tegen Barcelona een wonder verricht, de Engelse eer. De volgende ronde in het toernooi zal ongetwijfeld lastiger worden voor City, dat nu het vizier richt op de kraker tegen Louis van Gaals Manchester United (0-0) in de Premier League.